woensdag 29 oktober 2014

Risotto met paprika, courgette en gehakt

Risotto was iets dat ik al lang wou klaarmaken maar nog nooit eerder durfde. Mijn eerste poging was iets minder goed aangezien ik het vuur per ongeluk uitzette en de rijst dus niet zacht was. Maar gisteren is het mij wel gelukt en hoe! Achteraf kreeg ik de reactie van Arne: "Dat was het lekkerste dat ik ooit gegeten heb". De liefde van de man gaat duidelijk door de maag!

Benodigdheden voor ongeveer 3 grote eters:
500 g gehakt
3 porties risottorijst (staat op je verpakking)
1 paprika
1 courgette (een halve volstaat ook)
Passata (op gevoel) of een blik tomaat in blokjes
1,5l vleesbouillon (hangt af van je rijst)
1 sjalotje of ajuin
1 teentje look
Kruiden
Pastakaas


  • Begin met je teentje look en ajuintje die je eerder sneed te stoven in een diepe pan.
  • Voeg daarbij je groentjes toe en bak ze tot ze mooi glazig zijn.
  • Prak het gehakt erbij en bak tot het mooi bruin is en de groentjes mooi zacht.
  • Kruid mooi af. Ik gebruikte peper en basilicum (de gedroogde potjesversie)
  • Hierna kan je je rijst er bij doen. 
  • Als de rijst glazig is doe je er beetje bij beetje de bouillon bij. Je zal zien dat na een eindje al het vocht opgeslorpt is. Dan doe je er weer bouillon bij en dit doe je tot je rijst mooi zacht is.
  • Voeg hierbij de passata of tomaat bij en laat mooi inkoken.
  • Serveer met parmezaanse kaas of zo'n zakje pastakaas.

En vergeet vooral niet te genieten!

Wij hebben vaak over omdat ik echt slecht ben in hoeveelheden inschatten. Veel maaltijden zijn geschikt om in te vriezen maar risotto wordt een beetje papperig.

Tot de volgende
Laura


Geen opmerkingen:

Een reactie posten