Een goeie klassieker een keer op een weg kan nooit geen kwaad. En wat is er lekkerder dan een goeie macaroni op mijn moeke's wijze?! Het geheim zit hem in ons geheim ingrediënt en een gigantische hoeveelheid kaas.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- Pasta (+/- 200g)
- Gemalen kaas
- bloem
- boter
- melk
- nootmuskaat
- hesp
- secret ingredient: ketchup!
Begin met je water op te zetten om je pasta te koken. In tussentijd kan je je saus maken. Deze maken we door een bechamelsaus te kloppen op basis van een gewone blanke roux.
Hoeveelheden vind ik hier heel moeilijk om aan te duiden omdat ik dat altijd op gevoel doe. Mijn moeke heeft mij dat zo geleerd en dan blijf je dat zo doen.
Hoe ga je nu te werk?
Smelt de boter in een gewone pot en doe er de bloem bij. Dat mag een goeie klont boter zijn. Een grote lepel bloem en je bent op weg. Vergeet niet te kloppen. Als je roux naar koekjes begint te ruiken, wil dat zeggen dat je er de melk mag bij doen. Je haalt best je pot van het vuur zodat je op je gemak de melk er bij kan doen en de melk niet aanbakt. De hele tijd blijf je kloppen, maar dit mag je rustig doen. Zorg gewoon dat je klopper al de hoekjes van de pot ziet.
Na een tijdje zal je zien dat de saus begint in te dikken, dit gaat samen met het koken. Als je saus dik genoeg is, doe je er de kaas bij. Dit mag je volledig op gevoel doen. Hou nog een beetje kaas over om te gratineren! Kruid af met nootmuskaat en peper. En dan is het tijd voor het hoofdingrediënt: KECHUP! En dan de hespjes natuurlijk :)
Meng de saus en de pasta en giet het geheel in de ovenschool. Strooi je restje kaas hierover zodat je een lekker korstje hebt.
Je oven zet je op ongeveer 180 à 200 graden op boven- en onderwarmte. Als je ziet dat je een mooi korstje hebt, mag je de macaroni eruit halen.
En dan nu, nom nom nom!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten