woensdag 28 januari 2015

Ravioli met parmezaanse kaas, gerookte hesp en kerstomaatjes

Hallo iedereen

Mijn examens zijn gedaan en dat wil zeggen dat ik weer meer tijd heb om te koken en nieuwe dingen te proberen. Vandaag testte ik een gerechtje van Jeroen Meus uit en het was super lekker! Zeker een aanrader.

Laat je vooral niet afschrikken door de pasta die je zelf moet maken. Ik had er helemaal geen ervaring mee en toch lukte het.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 200g bloem
  • 2 eitjes
  • 6 sneden gerookte ham
  • 200g geitenkaas
  • 40g parmezaanse kaas
  • Kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje look
Daarnaast heb je ook een deegrol, een spuitzak en een 'cutterke' nodig. Zelf hadden we geen van deze drie maar we beholpen ons met een fles porto, een lepel en een mixer. :) Studenten moeten creatief zijn!

How to:

Leg je bloem op je aanrecht of tafel en maak er een kuiltje in. In dit kuiltje breek je de twee eitjes. Meng dit in het begin rustig waarna je het deeg kneedt. Het is beter om net te lang te kneden dan net te kort. Als je klaar bent leg je je bol deeg in de koelkast in plasticfolie. 
Meng hierna je geitenkaas, je parmezaanse kaas en je gerookte ham en smijt het in je 'cutterke'. Zorg dat je een mooie pasta hebt die je straks in je ravioli kan steken. Dit is namelijk je heerlijke vulling.

Haal je deeg uit de koelkast en rol het zoveel mogelijk uit met je deegrol (of fles porto). Maak je ravioli's door tussen 2 laagjes pasta je vulling te stoppen.

Zet je water met een beetje zout op en maak ondertussen je tomaatjes klaar. Stoof je sjalotje en je look in een beetje boter. Gooi er tomaatjes bij. Als je ravioli's gekookt zijn mag je deze er ook bij doen. Meng het geheel en... serveer!

Nog een beetje parmezaanse kaas of gemalen kaas en je kan smullen!

Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten