zaterdag 17 januari 2015

Tartiflette

Hallo iedereen

Met deze koude winterdagen snak je naar warm eten en een goeie dosis vettigheid. Tartiflette is een heel erg lekker ovenschotel die je voor weinig geld op tafel kunt zetten.

You'll need:
Reblochon

 
  • Vastkokende aardappels
  • Room
  • Witte wijn
  • Spekjes
  • Kaas, bij voorkeur Reblochon
  • Ajuin
Begin met je aardappels in schijfjes te snijden en te koken. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn want ze zullen nog zachter worden in de oven. 

Snij 2 grote of 3 kleine uien in ringen en bak ze in de pan, voeg de spekblokjes toe. Een sjalotje en een beetje look mag je ook gerust nog toevoegen. Meng ondertussen ook de room met de witte wijn. Je gebruikt van beide evenveel. Ik ging voor ongeveer 1dl van elk.

Nu kunnen we de ovenschotel al beginnen vullen. Gebruik bij voorkeur een diepe ovenschotel in plaats van een brede. Het eerste laagje is ongeveer een derde van je ajuin met spek. Leg hier een laagje aardappels boven. Daarna leg je er reepjes Reblochon of een andere kaas op. Doe dit zo verder tot je ingrediƫnten op zijn. Giet hier je wijn-roommengsel over en je ovenschotel is klaar voor de oven.

Zet de oven op zo'n 200°C voor ongeveer 30 minuutjes. Dit kan variĆ«ren naargelang je ovenschotel en oven zelf!

Je kan hier gerust ook nog een slaatje bij geven!

Enjoy ;)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten