zaterdag 17 januari 2015

Naan met kip en Indische currysaus

Dag foodies

Deze week probeerde ik een receptje uit dat mijn broer mij eens getoond had. Mijn broer maakte een aantal jaren geladen een reis naar India en zocht hier in België lekker Indisch eten. Zo kwam hij uit bij Naan met kip en currysaus. Zelf ben ik niet zo'n fan van Aziatisch eten en zeker niet van zoetzure dingen. Maar volgens hem viel dat best wel mee in de Indische keuken.

Toen ik paar dagen terug in de Albert Heijn stond, viel mijn oog op een receptje die er wel heel hard op leek en besloot ik het uit te proberen.

Wat je nodig hebt:
$

  • Naan: vind je zo in de supermarkt verpakt per twee. 1 per persoon is zeker voldoende.
  • Kipfilet: ik gebruikt zo'n 300g voor 2 personen (voorverpakt in de supermarkt)
  • Currysaus: uit een bokaal. Klinkt heel erg vies maar is eigenlijk best wel lekker.
  • Verse spinazie
  • Lekkere kruiden (in mijn geval curry, kurkuma, paprikapoeder en kippenkruiden)
  • Een diepe pan
How to:

Snijd je kipfilet in blokjes of in reepjes, hoe je het zelf wel. Kruid ze mooi af. Ik gebruik graag een overvloed aan de goedkope kippenkruiden van de Colruyt, best thing ever! Doe er gerust ook nog wat paprikapoeder bij en bak ze bruin in de diepe pan. Als de kip mooi doorbakken is (we willen geen salmonella natuurlijk), dan kap je er de currysaus bij. Je hebt verschillende currysauzen en volgens mij probeer je ze best eens allemaal uit en ga dan voor je favoriet. Laat dit een goeie 10 minuten à een kwartier sudderen.

Ondertussen bereid je de Naan zoals op de verpakking vermeld staat. De mijne moest je nat maken en in de oven steken. Easy peasy!

Vijf minuutjes voor je klaar bent, gooi je er zoveel spinazie bij als je zelf wil. Je zal zien dat die verkleint en verkleurd. Nu moet je enkel nog dresseren en serveren.

Snij de Naan open en vul deze met je kip en saus. Serveer hier gerust nog wat sla bij.

Smakelijk! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten