Gisteren probeerden we iets nieuws uit op kot, polenta. Polenta is een typisch Noord-Italiaans product die een ideale aardappelvervanger is. Wij kochten voorgekookte polenta, maar naar het schijnt is verse nog duizend maal lekkerder. Het doet hard denken aan couscous maar het is eigenlijk gewoon een soort griesmeel. Op zich is het product eerder smaakloos en het is dan ook fijn om een smaakmaker aan toe te voegen. Ik gebruik hier graag bruschetta voor.
De bruschetta koop ik in de oil & vinegar en maak je klaar met water en olie. Het is een super lekker product die je standaar in je kast moet staan hebben om gerechtjes op te vrolijken of vlug een hapje te maken als je mensen over de vloer hebt. Misschien wel een ideetje om eens een bruschetta special te doen?
Wat je nodig zult hebben:
- Polenta
- Chipolata
- Rucola
- Bruschetta
- Olijfolie
- Water
Zo ga je te werk:
Het is eigenlijk allemaal heel simpel. Zet terwijl je je vlees bakt een pot water op het vuur. Ondertussen kan je de bruschetta klaarmaken. Als je water kookt voeg je de polenta toe en blijf je er in roeren tot hij klaar is. Als je vlees gebakken is en je griesmeel van de wanden loskomt kan je alles serveren. Bereid je rucola zoals jij ze wil.
Vergeet vooral niet te genieten!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten