dinsdag 3 maart 2015

Cannelloni met spinazie, gehakt en ricotta

Helloooo

Vandaag nog eens een heerlijk pastagerechtje dat fancy klinkt en eruitziet, maar eigenlijk niks inhoudt. Met de vulling kan je naar hartelust variëren maar ik hield het bij gehakt, spinazie en ricotta, een feilloze combinatie. Ik heb altijd vulling over en spaar die dan voor de dag erop. Altijd lekker tussen een wrap of met de bladerdeeg in de oven.

Dit heb je nodig:
  • Cannelloni
  • Gehakt (500g)
  • Ricotta (1 pot)
  • Spinazie (1 zak of 1 diepvriesdoosje)
  • Sjalotje
  • Look
  • Tomatenblokjes uit blik (je kan eventueel verse tomatensaus maken of passata gebruiken)
  • Boter
  • Bloem
  • Melk
  • Gemalen kaas
  • Kruiden naar keuze. Ik gebruikte heel veel paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en cajun
Zo maak je dit topgerechtje:

Stoof je ajuin met je look aan in een pan. Als je ajuin glazig is, doe je er het gehakt bij. Bak deze tot het korrelig is en vergeet niet goed te kruiden. Ondertussen maak je ook je spinazie klaar (in de microgolf als het diepvries is en in een pot met beetje water en zout als je verse koopt). Meng het gehakt en de spinazie met een pot ricotta en kruid dit bij naar eigen smaak. 

Vul je rolletjes met de vulling. Gebruik hiervoor best een spuitzak. Neem je ovenschotel en spreid de tomatenbasis over de bodem. Leg hierop je cannelloni.

Nu maak je je kaassaus door boter te doen smelten, bloem erbij te doen en melk toe te voegen. Laat de bechamelsaus doorkoken en als hij dikker geworden is, voeg je de kaas toe. Afkruiden met nootmuskaat. Giet de saus over de ovenschotel en werk af met wat kaas om een korstje te creëren.

En groot halfuurtje op 180°C en je kan smullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten