Deze week was iedereen in een euforische stemming door het warme zonnetje. De terrassen werden bovengehaald en parken zaten vol. Ook ik paste mijn eten aan en besloot een fris slaatje te maken. Het is een receptje dat we thuis ook vaak maken en die eigenlijk altijd smaakt. Mijn vriend vond de combinatie een raar idee, maar eens hij het proefde was hij ook verkocht.
Dit heb je nodig:
(2 personen, maar met een restje voor de dag er op)
- Een granny smith (hoe zuurder, hoe beter!)
- Een halve komkommer
- Gerookte zalm
- Een halve limoen
- Peper
- Brood
- Olijfolie
Snij de appel en de komkommer in kleine brokjes. Een andere benaming voor deze techniek is 'brunoise'. Snij ook je gerookte zalm in kleine stukjes en meng alles. Pers hier een halve limoen op uit en kruid af met peper.
Smeer je brood met een klein beetje olie in en plaats deze in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer door op het brood het slaatje te leggen.
Smakelijk!



Geen opmerkingen:
Een reactie posten