Voor een goed ovengerechtje ben ik altijd te vinden. Daarnaast hou ik van dingen zoals couscous, rijst, polenta,... Couscous in de oven is dus een droom voor mij. Ik ben even de mist ingegaan met dit recept door het ietsje te pikant (lees: oneetbaar) te maken. Gelukkig heb ik het kunnen oplossen met wat passata, tomatenpuree).
Ik vulde 4 halve courgette op, wat ideaal is voor 2 grote eters. Ik had wel veel vulling over en dat heb ik in de diepvries gestoken voor een volgende keer. Maar je kan het ook gewoon rond je courgette leggen in de oven.
In de plaats van courgettes, kan je ook paprika's opvullen. Mijn vriend is hier geen zo'n fan van, dus liet ik het achterwege.
Wij legden er ook nog telkens een sneetje kaas over, maar op zich is dit niet nodig. Wij deden dit omdat de kaas anders over datum zou gaan.
Dit heb je nodig voor:
- 200g couscous
- 200g water (ja, klinkt raar, ik weet het)
- 2 puntpaprika's
- 2 courgetten
- 1 ajuin
- 1-2 teentje(s) look
- 500g gemengd gehakt
- Paprikapoeder
- Eventueel currypasta (let op: PIKANT!!)
Zo begin je er aan:
Maak je couscous klaar zoals op de verpakking staat. Ik moest 200g couscous bij 200g kokend water voegen en van het vuur laten zwelgen.
Stoof je ui met je look aan. Als de ajuin glazig is voeg je de paprika er aan toe. De ajuinen sneed ik in ringen en de paprika in brunoise. Bak hier je gehakt bij aan en zorg dat hij goed geprakt is. Kruid goed af met paprikapoeder en eventueel currypasta (niet teveel, want dan wordt het te pikant). Als je het te droog vindt, kan je hier nog passata bij doen. Ook een ideale oplossing als je overdrijft met je pikante kruiding.
Snij je courgetten in de lengte door en haal de zaden er uit. Vul ze op en strooi er eventueel gemalen kaas over of een sneetje jonge/belegen kaas.
Plaats de courgettes zeker lang genoeg in de oven. Ik had toch minstens een half uur nodig op 200°C. Maar dit hangt van je oven af.
Geniet van dit lekker zuiders gerechtje!


Geen opmerkingen:
Een reactie posten