Mijn vriend kan fantastisch lekker koken, maar zijn specialiteit blijft toch pasta carbonara. Het lukt met nooit zo goed als bij hem. Hij voelt perfect aan hoeveel er nodig is van wat. Ofwel is het de liefde die alles zoveel beter maakt?!
Wij voegen de laatste tijd altijd verse spinazie toe, gezonde mensen die we zijn. Maar je kan het ook gewoon zonder eten of een slaatje maken.
Als je een restje hebt, kan je het gerust nog een dag of twee in de koelkast bewaren. Opwarmen zal jammer genoeg niet lukken want dan heb je een omelet. Maar koud gaat dit er bij mij altijd in.
Dit heb je nodig:
- Pasta (mijn favoriet is fijne linguine)
- Een doosje spekjes
- 4-5 eitjes
- Een zakje gemalen kaas
- Eventueel verse spinazie
Zet je water voor je pasta op en kook deze zoals op de verpakking aangegeven staat. Bak je spekjes aan in een pan. Je hoeft hier geen boter voor te smelten want aan spek hangt er vet genoeg.
Men ondertussen je kaas en eitjes en kruid bij met een beetje peper. Als je dat lekker vindt, kan je er gerust ook een beetje nootmuskaat bijdoen.
Als je je pasta afgegoten hebt, voeg je je spekjes toe en je mengsel (en eventueel je ongekookte spinazie). Het is belangrijk dat je je eten van het vuur neemt omdat je anders een omelet met pasta zult eten.
Geniet van je Italiaans gerechtje!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten