donderdag 2 april 2015

Bruschetta van oil & vinegar ideeën

Hallo iedereen

Eén van mijn favoriete producten is de Bruschetta van oil & vinegar. Als foodie is dit echt een must in je keukenkasten. Het is ideaal als je onverwachts bezoek hebt en niets in huis hebt. Je kan het online kopen of in de winkel voor €6,95. Eigenlijk is bruschetta een italiaanse benaming voor geroosterd brood met olie en eventueel beleg. Maar hier gaat het dus om de kruidenmix met tomaat, look en kruiden. Mijn favoriete versie is die met kaas, 'con formaggio'.

Zo maak je bruschetta klaar:
Meng 2 eetlepels bruschetta met 4 eetlepels water. Na vijf minuten voeg je nog eens 2 eetlepels olie toe. Ikzelf beperk de olie zoveel mogelijk omdat ik het wat te vettig vindt.

Dit is dus de klassieke versie die je als dip op tafel kunt zetten. Maar dit is zo'n veelzijdig product met zoveel variaties dat ik het de moeite vindt om er een blogpost aan te wijden.

Lekkere varianten:

1. met zure room
Voeg bij je klaargemaakte bruschetta wat zure room toe. Zet dit op tafel als dipsaus. Super lekker in combinatie met de Grissini (ook van oil and vinegar).

2. op toast met kaas
Besmeer wat (stok)brood met klaargemaakt bruschetta en leg hier wat kaas over. Je kan dit met mozzarella of met brie doen.

3. in een omelet
Klop je eitjes los en voeg een beetje kruiden toe. Maak je eitjes klaar zoals je het anders ook zou doen.

4. als toevoeging bij spaghetti

5. als smaakmaker bij je polenta
Polenta is een iet of wat 'saaie' smaak en dan is zo'n bom als Bruschetta ideaal! Een voorbeeldje vind je hier.

Weet jij nog leuke ideetjes?





Geen opmerkingen:

Een reactie posten