zondag 21 juni 2015

Jeroen Meus // Würst






Er zijn zo van die kansen in het leven die je echt moet grijpen. Zo van die droomjobkes die wel eens waar kunnen worden gemaakt. Eén van mijn dromen was om naast een echte chef te mogen werken, zoals bijvoorbeeld... Jeroen Meus. Toen ik op zijn Instagram zag dat hij volk zocht voor zijn nieuw concept, ben ik direct mijn motivatiebrief beginnen schrijven. Wonder boven wonder geraakte ik door al de voorgaande selecties en vandaag mocht ik gaan proefdraaien.


Wat is Würst juist?
Würst is het allernieuwste concept van Jeroen Meus, een Belgische kok die vooral bekend werd door zijn programma Dagelijkse Kost. Tijdens het reizen merkte hij dat Street Food heel erg populair is en dat het iets is dat overal terugkeert. Daaruit ontstond het idee om zelf een nieuw concept op poten te zetten: Würst. Het zijn Haute Dogs, hot dogs maar dan net iets anders en net iets lekkerder.

Jeroen zal een restaurant opendoen in Leuven en daarnaast heeft hij ook een foodtruck waarmee hij het land zal rondtrekken. De start van alles is in Rock Werchter. Zijn eerste restaurant gaat open op 1 juli en bevindt zich op Margarethaplein 1 in Leuven.

Wat zal (hopelijk) mijn rol hierin zijn?
Aanvankelijk solliciteerde ik voor een job tijdens Rock Werchter, het alom bekende festival dicht bij Leuven. Ondertussen is mijn ambitie om in het vaste team voor de evenementen te geraken. Vandaag mocht ik voor het eerst proberen en het was echt fantastisch. Ik ben verantwoordelijk voor 1 bepaalde soort Haute Dog die ik helemaal samenstel. De ingrediënten worden gemaakt door fantastische chefs!

Zijn ze lekker?
A-MAI! Ze zijn formidabel. Ik heb de fantastisch kans gehad om drie Haute Dogs te mogen proeven en ze waren alledrie formidabel.

Morgen kom ik hopelijk te weten of ik er bij ben of niet. Als ik er niet bij ben, is er nog altijd een kans dat ik andere evenementen mag meemaken. Ik hou jullie op de hoogte!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten