Tijdens de examens blijf ik de hele periode in Gent. Omdat ik af en toe nieuwe onderbroeken en wat geld nodig heb, komen mijn ouders elke week eten. Mijn lievelingsbezigheid is dan ook lekkere restaurantjes zoeken en reserveren. Deze week gingen we naar
De Superette in Gent. Het concept is uniek in zijn soort. Het lijkt een beetje op tapas zoals we het kennen bij de Spanjaard maar dan niet met Spaanse gerechten. Daar ter plaatse is er ook een bakkerij met houtoven die lekker zuurdesembrood maakt. Dit alles komt uit het brein van de gekende kok Kobe Desramaults, Rose Greene en Sarah Lemke.
Ik kocht er ter plaatse ook een boerenbrood op basis van zuurdesem. €4,5 is toch wel een serieus bedrag maar op zich is het wel eens zijn geld waard. Je krijgt het ongesneden mee verpakt in plastic en een bruine papieren zak. Helemaal in het thema van het restaurant. Mijn vriend was niet zo'n fan van de zuurdesem maar mij kon het wel bekoren.
Het interieur van de Superette is industrieel en open. Het is gevestigd in de voormalige superette Edwin. De muren zijn van blote steen en het lijkt alsof de verbouwingen nog bezig zijn maar uiteindelijk is de sfeer uniek. De bediening was nerveus maar zo vriendelijk mogelijk. Algemeen was onze indruk goed en heeft het eten ons gesmaakt. Het was misschien net ietsje aan de dure kant maar het is een sublieme ervaring.
Wij bestelden 6 gerechtjes:
- De pizza spinazie met spek, rucola en oud Brugge
- De pizza pesto met tomaat
- Rundstartaar met mosterdmayonaise en aardappelchips
- Kreeftsalade
- Hoevekip met warmoes
- Varkenswangetjes met walnotenzalf
De kaart verandert geregeld!
Mijn foto's zijn wat wazig maar dat was puur omdat alles er ZO lekker uitzag en niemand kon wachten om te beginnen ;)
top super lekker daar
BeantwoordenVerwijderen