donderdag 21 mei 2015

Zalm met een korstje en preistoemp

Mijn vriend kan echt super lekker koken en bij sommige gerechten mag ik hem niet storen. En zo gaat het dus ook met dit gerechtje. Hij haalde zijn inspiratie uit een boekje van de Delhaize.





Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 300g zalm
  • een citroen
  • 15g broodkruim
  • tijm
  • basilicum
  • 2 à 3 stengels prei
  • zo'n 500g aardappelen
  • 2l groentebouillon
  • nootmuskaat
  • een beetje melk
Snij je prei in stukken en doe hetzelfde met je geschilde aardappelen. Kook deze in de groentebouillon. 
Bak daarna je zalm aan. Ondertussen maak je je korstje:
Men het broodkruim, de ontvliesde citroen en de kruiden.


Als je de zalm gebakken hebt smeer je het korstje er op en plaats je het nog even in de oven. 


Ondertussen kan je je puree maken door de prei en de aardappelen af te gieten. Pureer ze met een beetje nootmuskaat naar smaak en een scheutje melk.


En daarna moet je vooral genieten! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten